Legitymacja i rabaty

ELEKTRONICZNA LEGITYMACJA CZŁONKOWSKA

Członkowie związku posiadający elektroniczne legitymacje członkowskie mają uprawnienia do uzyskania rabatów:

ZNIŻKI W PZU

Członkowie Solidarności mogą liczyć na 10 proc. zniżki na ubezpieczenia w PZU. Wszystko dzięki programowi „Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność”. Warunkiem przystąpienia do Klubu PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność jest wypełnienie formularza dostępnego na stronie: https://klubpzupomoc.pzu.pl/nszz-solidarnosc. Po dokonaniu aktywacji w Klubie każdy otrzyma kartę uprawniającą do 10 proc. zniżki przy zakupie niżej wskazanych ubezpieczeń.

Jak uzyskać zniżkę?

Wystarczy wypełnić formularz przystąpienia do Klubu PZU dla NSZZ Solidarność, a następnie udać się do agenta PZU SA i przed zawarciem umowy ubezpieczenia podać numer PESEL lub numer otrzymanej karty. Agent sprawdzi uprawnienia do zniżki. Po pozytywnej weryfikacji udzieli zniżki.

O czym należy pamiętać?

• zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia;
  • właściciel karty musi występować w umowie jako ubezpieczony;
  • zniżka musi być zgodna z regulacjami dotyczącymi składki minimalnej;
  • z tytułu posiadania Karty PZU Pomoc przysługuje tylko jedna zniżka w ramach jednej umowy ubezpieczenia.

Na jakie ubezpieczenia przysługuje zniżka?

• PZU Auto: AC, OC, NNW, NNW Max;
  • PZU Dom;
  • PZU NNW – ogólne, umowy indywidualne i rodzinne
  • PZU Gospodarstwo Rolne:
  • Obowiązkowe ubezpieczenie budynków, OC Rolnika, Mienie ruchome, NNW Rolnika
  • PZU Wojażer

Zniżka dotyczy wyłącznie umów z rocznym okresem ubezpieczenia, za wyjątkiem ubezpieczenia PZU Wojażer, które może być zawarte na okresy krótsze.

Kiedy zniżka nie obowiązuje?

• W umowach generalnych zawartych między PZU SA a leasingodawcą.
  • W generalnych umowach flotowych.
  • W przypadku pojazdów:
  1. Pojazdów wykorzystywanych jako taksówki osobowe lub do zarobkowego przewozu osób;
  2. Pojazdów wynajmowanych zarobkowo w ramach działalności gospodarczej w zakresie wynajmu pojazdów;
  3. Pojazdów udostępnianych jako pojazdy zastępcze na zasadach innych niż wynajem pojazdu;
  4. Pojazdów wykorzystywanych do przewozu przesyłek kurierskich;
  5. Pojazdów wykorzystywanych do jazd interwencyjnych lub patrolowych w ramach działalności gospodarczej polegającej na ochronie osób lub mienia;
  6. Pojazdów wykorzystywanych do nauki jazdy;
  7. Pojazdów wykorzystywanych do jazd wyścigowych lub konkursowych albo do treningów do tych jazd.

Zniżka nie łączy się z innymi zniżkami promocyjnymi, za wyjątkiem: centralnej zniżki promocyjnej „Karta Dużej Rodziny” oraz centralnej zniżki promocyjnej „PROMOKODY”.

Oferta specjalna na wybrane produkty AGD marki Phillips

Dla członków Klubu PZU Pomoc NSZZ Solidarność przygotowana jest również oferta specjalna na zakup wybranych produktów AGD firmy Phillips.

Zakupu dokonaj na dedykowanej platformie – https://www.philips.pl/sklep/PL_Klub_PZU – i wykorzystaj swoje kod rabatowy.

Ważne:

• możesz otrzymać od Klubu jeden kod rabatowy na miesiąc,
  • kod rabatowy możesz wykorzystać na zakup jednego produktu,
  • produkty, które cieszą się dużym zainteresowaniem mogą być chwilowo niedostępne. Stany
  • magazynowe są na bieżąco uzupełniane. Prosimy o cierpliwość i monitorowanie strony.

Wypełnij formularz https://forms.pzu.pl/kodrabatowy_philips_solidarnosc i odbierz kod.

Jak skorzystać z oferty:

Oferta Banku Pekao SA

Członkowie Klubu PZU Pomoc NSZZ Solidarność mogą dodatkowo skorzystać ze specjalnej oferty Banku Pekao SA. Warunkiem skorzystania z niej jest przedstawienie legitymacji NSZZ Solidarność w placówce Banku Pekao SA. Zakłada ona chociażby darmowe: prowadzenie rachunku płatniczego, obsługę karty debetowej, czy wypłaty z obcych bankomatów przez 24 miesiące od daty zawarcia umowy o kartę. Bank Pekao S.A. przygotował także ofertę specjalną dla organizacji działających w ramach NSZZ Solidarność.

Więcej szczegółów: https://klubpzupomoc.pzu.pl/

Karta rabatowa Lotos

Każdy członek NSZZ Solidarność posiadający elektroniczną legitymację związkową może ubiegać się o kartę rabatową uprawniającą do zniżek na paliwo oraz na wybrane produkty i usługi na stacjach Lotos i Lotos Optima.

Zgodnie z ofertą przygotowaną dla członków NSZZ Solidarność karta rabatowa uprawnia do zniżek w wysokości od 7 do 15 groszy za litr paliwa w zależności od jego rodzaju. Dodatkowo właściciel karty rabatowej może liczyć na 10-proc. zniżkę na oleje i płyny do spryskiwaczy sprzedawane na stacjach Lotos i Lotos Optima oraz 15 proc. upustu na myjnię samochodową.

Wydanie i korzystanie z karty rabatowej jest całkowicie bezpłatne. Użytkownik karty ma prawo udostępniać ją dowolnym członkom rodziny. Miesięczny limit na zakupy z rabatem wynosi 2 tys. zł.

Aby założyć sobie kartę rabatową wystarczy złożyć odpowiedni wniosek wraz z wnioskiem o wyrobienie elektronicznej legitymacji związkowej. Oczywiście wniosek o kartę rabatową może złożyć również członek Solidarności, który już posiada elektroniczną legitymację związkową.

Karta uprawniająca do zniżki na paliwo oraz inne produkty oraz usługi na stacjach Lotos i Lotos Optima to nie jedyne korzyści z posiadania elektronicznej legitymacji związkowej. Posiadanie legitymacji ułatwia korzystanie ze wszystkich usług oferowanych przez NSZZ Solidarność, przede wszystkim umożliwia szybszy i wygodniejszy dostęp do bezpłatnej pomocy prawnej przysługującej członkom związku. Właściciel elektronicznej legitymacji związkowej, chcąc skorzystać z pomocy związkowego prawnika, nie musi mu przedstawiać pisma potwierdzającego przynależność związkową, wystawionego przez organizację związkową Solidarności w swoim zakładzie pracy. Dzięki legitymacji możliwe jest także uzyskanie porady prawnej w innym regionie NSZZ Solidarność.

UWAGA – karta Navigator

Dlaczego karta otrzymana przez NSZZ Solidarność jest lepsza od tej otrzymanej na stacji lub dotychczas używanej?

Dla członków Solidarności naliczanie punktów odbywa się w inny sposób. Za każde zebrane 100 pkt otrzymujemy dodatkowo 20 pkt.

Wniosek o wydanie karty rabatowej LOTOS – do pobrania tutaj

Wniosek należy wypełnić poprzez wpisanie nazwiska i imienia oraz dwukrotnie czytelnie podpisać.

Wypełniony wniosek należy przesłać listownie na adres naszej organizacji związkowej:

Organizacja Podzakładowa

NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej