Monthly Archives: Kwiecień 2022

Stanowisko w sprawie przekształceń rejonów doręczeń

Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej 28 kwietnia 2022 roku przyjęło stanowisko w sprawie przekształceń rejonów doręczeń.
W dniu dzisiejszym stanowisko zostało przekazane Pracodawcy.

Wypłata dodatku paliwowego powinna być kontynuowana

W dniu dzisiejszym wiceprezes Zarządu Poczty Polskiej SA Andrzej Bodziony podpisał wniosek w sprawie kontynuacji wypłaty dodatku paliwowego. Wniosek ten, będzie omawiany na najbliższym czwartkowym posiedzeniu Zarządu Poczty Polskiej SA.

Bo nie jest światło, by pod korcem stało

Tak pięknie sparafrazował C. K. Norwid dwóch ewangelistów, lubię to zdanie i jestem wdzięczny, że Prezydium Związku Zawodowego Pracowników Poczty umożliwiło mi przywołanie go.

Stanowisko Prezydium w sprawie wynagrodzeń Pracowników

Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Solidarność Pracowników Poczty Polskiej 7 kwietnia 2022 roku przyjęło stanowisko w sprawie wynagrodzeń Pracowników Poczty Polskiej.
W dniu dzisiejszym stanowisko zostało przekazane Pracodawcy.

Koleżanki i Koledzy, Drodzy Pocztowcy,

wszyscy kandydaci do zarządu i RN od lat postulowali zarówno podwyżki, jak i inne propracownicze rozwiązania płacowe. Nie dziwi więc, że i w tych wyborach temat wzrostu wynagrodzeń oraz innych dodatków jest istotny. Jednak musimy zdać sobie sprawę, żeby skutecznie walczyć o wzrost wynagrodzeń, trzeba umieć wskazać, jak nasza firma ma te dodatkowe pieniądze zarobić. Z tego powodu ważny jest dla mnie rozwój usług kurierskich i logistycznych, unowocześnianie Poczty oraz właściwa polityka cenowa.

ODPOWIEDŹ NA ATAK ZE STRONY ROBERTA CZYŻA

Szanowni Pracownicy Poczty Polskiej

Jesteśmy w trakcie kampanii wyborczej.
Komisja wyborcza tym razem zarejestrowała troje kandydatów.
Jest to o tyle zaskakujące że w PP w ostatnich latach aż roi się od specjalistów w wymądrzaniu i krytykowaniu wszystkiego wzorem polityki opozycyjnej względem Rządzących w RP, a jak trzeba pokazać co się potrafi niestety chętnych brak.