Monthly Archives: Kwiecień 2019

Dziękuję za powierzone mi zaufanie

Pocztowcy chcą więcej zarabiać i szykują żółte kamizelki

Listonosze i inni pracownicy Poczty Polskiej odziani w żółte kamizelki jak blokujący ulice Francuzi? 30 kwietnia okaże się, czy Solidarność sięgnie po ten środek, by skłonić zarząd spółki do podniesienia wynagrodzeń.

Związkowcy domagają się podwyżki o 500 zł brutto – z mocą od 1 lutego br. O tyle więcej mieliby co miesiąc dostawać wszyscy pocztowcy objęci zakładowym układem zbiorowym pracy.

Żądamy podwyżki wynagrodzeń

KOMUNIKAT

z dnia 17 kwietnia 2019 roku

Wobec braku reakcji Pracodawcy na Stanowisko KM Nr 1/01/19 z dnia 29 stycznia br. ws. wzrostu wynagrodzeń pracowników Poczty Polskiej Komisja Międzyzakładowa NSZZ Solidarność, na zebraniu w dniu 9 kwietnia br., podjęła uchwałę o wystąpieniu do Zarządu Poczty Polskiej SA z żądaniem podwyższenia wszystkim pracownikom, objętym zakładowym układem zbiorowym pracy, wynagrodzeń zasadniczych średnio na etat, o kwotę 500 złotych brutto, od 1 lutego 2019 roku.

Wstępne wyniki wyborów do Zarządu PP SA

Wstępne wyniki wyborów przedstawiciela Pracowników do Zarządu Poczty Polskiej S.A. IV Kadencji

Krajowa Komisja Wyborcza Poczty Polskiej S.A. ogłasza, że znane są już wstępne wyniki wyborów przedstawiciela Pracowników do Zarządu Poczty Polskiej S.A.

Do Zarządu Poczty Polskiej S.A. IV Kadencji, wg wstępnych wyników głosowania, wybrany został Pan Andrzej Bodziony.

Manifestacja 4 kwietnia 2019 roku

4 kwietnia 2019 roku o godz. 15.00 NSZZ „Solidarność” organizuje manifestacje pod urzędami wojewódzkimi w całej Polsce. Planowany czas demonstracji to maksimum dwie godziny.

Zapraszamy do udziału w manifestacji pod Lubuskim Urzędem Wojewódzkim w Gorzowie Wielkopolskim. Zbiórka uczestników manifestacji o godzinie 14.45 przed wejściem do Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp. ul. Jagiellończyka 8.

Będzie to wyjątkowa okazja do wykrzyczenia również Naszych pocztowych postulatów.